Kyselica ze Slavičína

60
- reklama -

Suroviny

500 g kysaného zelí
4 stroužky česneku
1 šlehačka
3 PL hladké mouky
1 cibule
2-3 vajíčka
sušené hřiby
sůl
cukr
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme zelí, zalijeme ho vodou a vaříme asi půl hodiny, až bude zelí měkké.
    Zároveň zvlášť uvaříme hřiby.


    Zobrazit celý recept

  2. Odebereme polovinu zelí a přidáme hřiby, které jsme scedili. Přidáme na plátky nakrájený česnek, zahustíme moukou rozkvedlanou ve šlehačce a provaříme.

  3. Nakonec přidáme cibulku zpěněnou na mastném do růžova, 2 – 3 vajíčka (já si je před tím rozkvedlám v hrnku) a ochutíme solí, cukrem a octem, jak kdo má rád.

Poznámka od kuchařky

Jako přílohu dáváme chleba. Pokud nám to nevadí, můžeme použít i starší, který si do kyselice nalámeme.