- reklama -
Suroviny
- 500 g kysaného zelí
- 4 stroužky česneku
- 1 šlehačka
- 3 PL hladké mouky
- 1 cibule
- 2-3 vajíčka
- sušené hřiby
- sůl
- cukr
- ocet
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme zelí, zalijeme ho vodou a vaříme asi půl hodiny, až bude zelí měkké.
Zároveň zvlášť uvaříme hřiby. -
Odebereme polovinu zelí a přidáme hřiby, které jsme scedili. Přidáme na plátky nakrájený česnek, zahustíme moukou rozkvedlanou ve šlehačce a provaříme.
-
Nakonec přidáme cibulku zpěněnou na mastném do růžova, 2 – 3 vajíčka (já si je před tím rozkvedlám v hrnku) a ochutíme solí, cukrem a octem, jak kdo má rád.
Poznámka od kuchařky
Jako přílohu dáváme chleba. Pokud nám to nevadí, můžeme použít i starší, který si do kyselice nalámeme.
Kuchař: AlegroBravo