- reklama -
Suroviny
2 – 3 porce
- 100 g uzeného masa – plec, krkovička…
- 20 g másla
- 200 g brambor – oloupaných
- cca 500 ml vývaru
- 1 bobkový list
- 2-3 kuličky nového koření
- pepř mletý
- kmín drcený, dle chuti (není nutný)
- cca 120 g okapaného kysaného zelí
- cca 100 g vařené černé čočky
- sůl dle chuti
- 100 ml 12% smetany
Postup přípravy receptu
-
Na kousku rozehřátého másla osmažíme drobně pokrájené uzené maso s kuličkami nového koření a bobkovým listem.
-
Pak přidáme na větší kusy pokrájené brambory, přilijeme vývar, dochutíme pepřem a vaříme do změknutí brambor, ke kterým pak přisypeme zelí (můžeme ho pokrájet na kratší kusy) a povaříme ještě asi pět minut.
-
Poté brambory rozšťoucháme na menší kousky (ne na kaši), které polévku zahustí a nebudeme tak potřebovat záklechtku, přilijeme smetanu, případně i trochu vývaru, dochutíme solí a pepřem dle chuti, vyndáme bobkový list a kuličky nového koření, přisypeme předvařenou černou čočku a můžeme podávat.
Kuchař: recepty73