Kyselica s černou čočkou

34
- reklama -

Suroviny
2 – 3 porce

100 g uzeného masa – plec, krkovička…
20 g másla
200 g brambor – oloupaných
cca 500 ml vývaru
1 bobkový list
2-3 kuličky nového koření
pepř mletý
kmín drcený, dle chuti (není nutný)
cca 120 g okapaného kysaného zelí
cca 100 g vařené černé čočky
sůl dle chuti
100 ml 12% smetany

Postup přípravy receptu

  1. Na kousku rozehřátého másla osmažíme drobně pokrájené uzené maso s kuličkami nového koření a bobkovým listem.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak přidáme na větší kusy pokrájené brambory, přilijeme vývar, dochutíme pepřem a vaříme do změknutí brambor, ke kterým pak přisypeme zelí (můžeme ho pokrájet na kratší kusy) a povaříme ještě asi pět minut.

  3. Poté brambory rozšťoucháme na menší kousky (ne na kaši), které polévku zahustí a nebudeme tak potřebovat záklechtku, přilijeme smetanu, případně i trochu vývaru, dochutíme solí a pepřem dle chuti, vyndáme bobkový list a kuličky nového koření, přisypeme předvařenou černou čočku a můžeme podávat.