Kyselica

82
- reklama -

Suroviny

sklenice kysaného zelí
2 klobásy
sklenička hříbků v kyselém nálevu
sůl
pepř
bobkový list
nové koření
majoránka
mouka
mléko
smetana
3 – 4 brambory

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce si dáme vařit zelí, ponořené ve vodě, přidáme kuličky pepře, bokový list, trochu soli, nové koření a vaříme do změknutí zelí, cca 15 minut, přilijeme smetanu a mléko.

  2. Zahustíme moukou rozkvedlanou v mléce. Převaříme.

  3. Přihodím nakrájené houby a klobásu, majoránku (u nás doma se majoránkou nešetří) a necháme provařit.

  4. Podle chuti osladíme, nebo naopak přidáme ocet – jak kdo rád.

Poznámka od kuchařky

Jelikož ji podávám hustější, jako „zimní“ večeři , na kostičky nakrájené brambory si vařím zvlášť, dávám je na talíř a kyselicou jen zaleji.