
- reklama -
Suroviny
- sklenice kysaného zelí
- 2 klobásy
- sklenička hříbků v kyselém nálevu
- sůl
- pepř
- bobkový list
- nové koření
- majoránka
- mouka
- mléko
- smetana
- 3 – 4 brambory
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce si dáme vařit zelí, ponořené ve vodě, přidáme kuličky pepře, bokový list, trochu soli, nové koření a vaříme do změknutí zelí, cca 15 minut, přilijeme smetanu a mléko.
-
Zahustíme moukou rozkvedlanou v mléce. Převaříme.
-
Přihodím nakrájené houby a klobásu, majoránku (u nás doma se majoránkou nešetří) a necháme provařit.
-
Podle chuti osladíme, nebo naopak přidáme ocet – jak kdo rád.
Poznámka od kuchařky
Jelikož ji podávám hustější, jako „zimní“ večeři , na kostičky nakrájené brambory si vařím zvlášť, dávám je na talíř a kyselicou jen zaleji.
Kuchař: kedlubna









