- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 80 dkg kysaného zelí
- 80 dkg uzeného masa (žebírka bůček)
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- Nudle:
- 40 dkg hrubé mouky
- 1 vejce
- sůl
- voda dle potřeby
Postup přípravy receptu
-
Zelí, maso a koření vaříme v tlakovém hrnci 35 minut.
-
Na nudle uděláme tuhé těsto z mouky, vejce, soli a vody.
-
Těsto rozválíme (jde to ztuha), placka silná asi 3 mm, rozřízneme na proužky a krájíme nudle (široké cca 3mm), které uvaříme ve třech litrech vody, provaříme asi 2 minuty, scedíme, propláchneme studenou vodou.
Poznámka od kuchařky
Na talíř nandáme nudle, přelijeme zelím s masem, posypeme pepřem a sladkou paprikou. Když se mi nechtějí dělat nudle, uvařím třeba kolínka nebo fleky.
Kuchařka: Irrena