
- reklama -
Suroviny
- 500 g kysaného zelí
- 3 jablka
- 1 paprika
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 lžíce citronové šťávy
- sůl
- Dresink:
- 4 lžíce olivového oleje
- 4 lžíce kysané smetany nebo jogurtu
- 2 lžíce suchého bílého vína
- 1 lžička cukru
- pepř
- sůl
- pažitka
Postup přípravy receptu
-
Otečenú kapustu (Nežmýkať!) prekrojíme a dáme do misky.
-
Pridáme na kolieska narezanú cibuľu, na tenké rezančeky nakrájanú papriku, nastrúhanú mrkvu, na malé kocôčky nakrájané jablká a premiešame s citrónovou šťavou.
-
Všetky prísady na dresing dobre prešľaháme a primiešame k zelenine. Necháme cca 30 min postáť a potom podávame.
Pred podávaním posypeme pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Recept je z časopisu Plus 7 dní.
Kuchařka: tejaja