
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 2 větší hrsti fazolí (já dala hnědé)
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- mrkev
- petržel
- celer
- 1 paprika čerstvá (dala jsem červenou)
- 4 cherry rajčátka (nebo 1 velké)
- kus pórku
- 300 g kysaného zelí
- zeleninový vývar
- 50 g měkkého salámu
- 3 lžíce kysané smetany
- trochu octa
- olej
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Veškerou zeleninu si nakrájíme na menší kousky, pak nakrájíme cibuli na proužky a osmahneme ji na trošce oleje, zalijeme vodou, dáme fazole se zeleninovým vývarem a vaříme, dokud nejsou fazole skoro měkké.
-
Přidáme pokrájenou zeleninu a překrájené kysané zelí, opepříme, osolíme a přidáme trošku octa, vaříme dál do změknutí zeleniny, dáme nakrájený salám a zakysanou smetanu, kterou rozkvrdláme s polévkovým vývarem, aby se nesrazila.
-
Polévka je hustá zeleninou, kdo chce víc hustou, dá trochu jíšky-já dala, máme rádi „husťačky“.
Poznámka od kuchařky
Polévka je mnou vymyšlená a dělám ji hodně dlouho, zjistila jsem, že taková tu není i když fazolových polévek je tu docela dost.
Kuchařka: Bibinka