Kynutý tvarohový koláč s jablky

91
- reklama -

Suroviny

500 g polohrubé mouky
1 balíček sušeného droždí
60 g krystalového cukru
1 lžička soli
1 vejce
2,5 dcl mléka
160 g másla
Náplň:
2 tvarohy
1,5 dcl mléka
4 vejce
150 g práškového cukru
1 vanilkový cukr
1 citrón
1,5 kg jablek

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme prosátou mouku, droždí, cukr, sůl a promícháme. Potom přidáme vejce, máslo rozpuštěné v mléku a vypracujeme vláčné těsto.


    Zobrazit celý recept

  2. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. Na pomoučněném vále těsto prohněteme, rozválíme a dáme na vymaštěný plech tak, aby okraje přečnívaly.

  3. Těsto potřeme tvarohovou náplní, polijeme rozšlehanými vejci a rovnoměrně obložíme plátky jablek. Pečeme ve vyhřáté troubě.

  4. Tvaroh rozmícháme s 1 dcl mléka a natřeme na těsto. Zbylé mléko, vejce, práškový cukr a vanilkový cukr rozšleháme a nalijeme na tvaroh. Jablka oloupeme, vykrojíme jadřince, nakrájíme na plátky a potřeme citrónovou šťávou.

Poznámka od kuchařky

Opět jsem oprášila svou knihovnu a recept jsem čerpala z knihy Velká obrazová kuchařka.