Suroviny
- 500 g polohrubé mouky
- 1 balíček sušeného droždí
- 60 g krystalového cukru
- 1 lžička soli
- 1 vejce
- 2,5 dcl mléka
- 160 g másla
- Náplň:
- 2 tvarohy
- 1,5 dcl mléka
- 4 vejce
- 150 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 citrón
- 1,5 kg jablek
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme prosátou mouku, droždí, cukr, sůl a promícháme. Potom přidáme vejce, máslo rozpuštěné v mléku a vypracujeme vláčné těsto.
-
Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. Na pomoučněném vále těsto prohněteme, rozválíme a dáme na vymaštěný plech tak, aby okraje přečnívaly.
-
Těsto potřeme tvarohovou náplní, polijeme rozšlehanými vejci a rovnoměrně obložíme plátky jablek. Pečeme ve vyhřáté troubě.
-
Tvaroh rozmícháme s 1 dcl mléka a natřeme na těsto. Zbylé mléko, vejce, práškový cukr a vanilkový cukr rozšleháme a nalijeme na tvaroh. Jablka oloupeme, vykrojíme jadřince, nakrájíme na plátky a potřeme citrónovou šťávou.
Poznámka od kuchařky
Opět jsem oprášila svou knihovnu a recept jsem čerpala z knihy Velká obrazová kuchařka.