Suroviny
1 plech
- 350 g jemně mletých ovesných vloček
- 1 lžíce cukru
- 35 g droždí
- 500-700 ml mléka nebo vody
- 1/2 lžičky soli
- 100 g sójové mouky hladké
- 1 vejce
- ovoce
Postup přípravy receptu
-
Mleté ovesné vločky dáme do mísy. V předepsaném množství teplého mléka nebo vody rozkvedláme droždí, vejce, sójovou mouku a přidáme cukr a sůl. Tekutinu metlou zpracujeme s připravenými vločkami na řidší těsto. Je-li těsto stále ještě husté, je možné přidat další mléko nebo vodu.
-
Těsto necháme asi půl hodiny bobtnat a kynout. Pak je rozetřeme na vymazaný, ale nevysypaný plech a necháme ještě asi 10 minut vykynout. Povrch poté poklademe čerstvým nebo okapaným ovocem. Dobře chutná například kombinace na kostičky nakrájených neloupaných jablek a vinných hroznů.
-
Koláč pečeme zvolna při teplotě 150-160 st.C asi 40 minut.
Můj tip: Povrch můžeme posypat kokosovou moučkou smíchanou s třtinovým cukrem, množství cukru dáme podle vlastního uvážení, nebo použijeme sladidlo.