
- reklama -
Suroviny
- 300 g hrubé mouky
- 1 vejce
- 1 dl mléka
- 30 g cukru
- 30 g másla
- 20 g droždí
- špetka soli
- meduňka na ozdobení
- Náplň:
- ovoce
- 400 g zakysané smetany
- 1 tvaroh
- 3 vejce
- 150 g cukru
- 1 vanilkový cukr
Postup přípravy receptu
-
Vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout.
-
Těsto rozprostřeme na vymazaný plech.
-
Vejce vyšleháme s oběma cukry do pěny, vmícháme tvaroh i smetany a náplň vylijeme na těsto.
-
Poklademe ovocem a dáme péci asi na 35 minut do vyhřáté trouby.
-
Vychladlý koláč ozdobíme meduňkou.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: časopis Vlasta – 100 NEJ letních receptů
Do těsta jsem přidala lžíci citrónové šťávy, asi o 20 g másla více a mouku jsem dala polohrubou.
Kuchařka: Marta