
Suroviny
- Na kynuté těsto:
- 250 ml vody
- lžičku cukru
- 21 g droždí
- lžíce oleje
- 1,5 lžičky soli
- 230 g polohrubé mouky
- 340 g hrubé mouky
- Na bramborákové těsto:
- 3 velké brambory
- 2 stroužky česneku
- hladká mouka
- 1 vejce
- majoránka
- sůl
- drcený kmín
Postup přípravy receptu
-
Z kvásku (voda, cukr, kvasnice), mouky, oleje a soli vypracujeme tuhé těsto, které necháme nakynout.
-
Z nastrouhaných brambor vymáčkneme trošku vody, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme bramborákové těsto, hustší, než obvykle.
-
Kynuté těsto rozdělíme na díly, každý rozválíme a naplníme těstem bramborákovým. Opravdu dobře uzavřeme a necháme nakynout.
-
Vaříme jako klasické kynuté knedle, ve vodě, mírným varem 18 minut, v polovině doby knedlíky ve vodě obrátíme.
Poznámka od kuchařky
Kdysi mi kamarádka bájila o knedlících v restíku, kde bylo i kynuté i bramborákové těsto, ale nebyla schopná je popsat blíže.
Zkusila jsem je tedy takhle a jde to.
Jsou dobré k pečené kachně, huse i vepřovému. Samozřejmě se zelím.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/