Kynutý knedlík s bramborákem

66
- reklama -

Suroviny

Na kynuté těsto:
250 ml vody
lžičku cukru
21 g droždí
lžíce oleje
1,5 lžičky soli
230 g polohrubé mouky
340 g hrubé mouky
Na bramborákové těsto:
3 velké brambory
2 stroužky česneku
hladká mouka
1 vejce
majoránka
sůl
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Z kvásku (voda, cukr, kvasnice), mouky, oleje a soli vypracujeme tuhé těsto, které necháme nakynout.

  2. Z nastrouhaných brambor vymáčkneme trošku vody, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme bramborákové těsto, hustší, než obvykle.

  3. Kynuté těsto rozdělíme na díly, každý rozválíme a naplníme těstem bramborákovým. Opravdu dobře uzavřeme a necháme nakynout.

  4. Vaříme jako klasické kynuté knedle, ve vodě, mírným varem 18 minut, v polovině doby knedlíky ve vodě obrátíme.

Poznámka od kuchařky

Kdysi mi kamarádka bájila o knedlících v restíku, kde bylo i kynuté i bramborákové těsto, ale nebyla schopná je popsat blíže.

Zkusila jsem je tedy takhle a jde to.

Jsou dobré k pečené kachně, huse i vepřovému. Samozřejmě se zelím.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/