Kynuto – nekynuté koláčky

63
- reklama -

Suroviny

1 kg polohrubé mouky
400 g Hery
50 g droždí
1 dl mléka
8 kostek cukru
1 celé vejce
1 žloutek
vanilkový cukr
citronová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Vypracujeme hladké těsto a ihned vykrajujeme malé koláčky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.

  2. Na koláčky dáme náplně dle chuti (já zkusila hotovou makovou a ořechovou náplň tuším od Labety, ale jsou i od jiných značek, tvarohovou jsem umíchala podle oka a chuti 😉 a šiml jsem smíchala ze zbytku makové a tvarohové).

  3. Dáme péct při 180 °C do růžova.

  4. Po upečení potřeme rozpuštěným máslem s trochou rumu a obalujeme v moučkovém cukru.

Poznámka od kuchařky

Já je pekla z poloviční dávky a bylo jich cca sto – záleží na velikosti koláčků 😉 Jsou opravdu výborné a voňavoučké, mňam!! 😉