Kynuté tvarohové kostky

94
- reklama -

Suroviny
1 klasický plech

250 ml vlažného mléka
1 dcl oleje
3 lžíce krystalového cukru
1 malá lžička soli
1 vejce
1 žloutek
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
1 čerstvé droždí
Tvarohová nádivka:
2 tvarohy (500 g)
1 vanilkový cukr
1 skořicový cukr
2 žloutky
1 vanilkový pudink
1 vejce
cukr dle potřeby
50 g pokrájených mandlí nebo hrozinek

Postup přípravy receptu

  1. Pokud použijeme pečku, dáme do ní ingredience, jak jsou napsané. Klasicky uděláme kvásek z troškou mléka+malinko cukru a rozdrobené kvasnice, až kvásek vzejde, dáme ho do všech zbylých surovin a zaděláme těsto, které necháme hodinu kynout.


    Zobrazit celý recept

  2. Po vykynutí si vyválíme plát, který přeneseme na plech s pečícím papírem a doladíme rohy plechu malým válečkem. Na těsto dáme zpracovanou tvarohovou nádivku – dáme všechno dohromady, našleháme a vmícháme mandle nebo hrozinky, pěkně jí po celém těstě rozetřeme a na něj dáme další vyválený plát a doladíme rukama vytahováním, necháme ještě chvilku kynout, pak potřeme celý vršek mlékem, propícháme vidličkou, aby utíkala pára a dáme péct, za 20-25 minut je hotový.

Poznámka od kuchařky

S těstem se velmi dobře pracuje a je to jedno z kynutých, které mám oblíbené a ráda z něj dělám.