Kynuté těsto od p.Novotné

46
- reklama -

Suroviny

25 dg polohrubé mouky
50 dg hladké mouky
3 žloutky
2 kávové lžičky slunečnicového oleje
15 dg másla
42 g droždí
15 dg práškového cukru
špetka soli
1/4 l mléka
1/8 l mléka na rozmíchání žloutků

Postup přípravy receptu

  1. Těsto zpracujeme v míse, pak přendáme na vál a hněteme, až se nechytá válu.


    Zobrazit celý recept

  2. Dáme zpět do mísy a naecháme kynout.

  3. Po vykynutí ještě jednou opakujeme, při hnětení nepodsypáváme moukou.

  4. Po vykynutí děláme buchty nebo jen mazanec nebo se dá udělat vánočka. Před pečením necháme 15 až 20 minut ještě kynout.

Poznámka od kuchařky

Ještě přidám poznámku, že do těsta je lepší přidat jednu rozmačkanou uvařenou bramboru. Buchty zůstanou déle čerstvé a vláčné. Opravdu zkuste to.

Tento recept mám od babičky a ta ho má od paní Novotné takže proto ten název.