Kynuté taštičky plněné pudinkem a ovocem

86
- reklama -

Suroviny
12 porcí

125 ml vlažného mléka
13 g čerstvého droždí
190 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
30 g cukru krupice
špetka soli
1 celé vejce do těsta +1 vejce na potření taštiček
50 ml oleje
na plnění:
250 ml mléka
1/2 vanilkového pudinku
cukr
vanilkové aroma
oříšek másla na zjemnění
ovoce podle chuti (v zimě kompot, v létě nějaké dobroučké čerstvé, já měla meruňkový kompot)

Postup přípravy receptu

  1. Pudink jsem uvařila klasickým způsobem a do ještě horkého vmíchala oříšek másla. Nechala jsem vychladnout.


    Zobrazit celý recept

  2. Těsto zpracovala pekárna, pak jsem ho rozdělila na dva díly a každý vyválela na obdélník, který jsem rozdělila na 6 dílků.

  3. Na každý dílek jsem do jedné strany dala vanilkový pudink (asi tak 1 vrchovatější kávovou lžičku, rozetřela, položila ovoce a druhou stranou přikryla. Je možné tu vrchní stranu taštičky ještě před překládáním prořezat a vzniknou mřížky.

  4. Kraje taštiček jsem pořádně utěsnila a dala na plech s pečicím papírem dokynout.

  5. Taštičky jsem potřela rozšlehaným vejcem.

  6. Předehřála jsem troubu na 180°C a pekla do zlatova. Po vychladnutí pocukrujeme.