- reklama -
Suroviny
12 porcí
- 125 ml vlažného mléka
- 13 g čerstvého droždí
- 190 g hladké mouky
- 100 g polohrubé mouky
- 30 g cukru krupice
- špetka soli
- 1 celé vejce do těsta +1 vejce na potření taštiček
- 50 ml oleje
- na plnění:
- 250 ml mléka
- 1/2 vanilkového pudinku
- cukr
- vanilkové aroma
- oříšek másla na zjemnění
- ovoce podle chuti (v zimě kompot, v létě nějaké dobroučké čerstvé, já měla meruňkový kompot)
Postup přípravy receptu
-
Pudink jsem uvařila klasickým způsobem a do ještě horkého vmíchala oříšek másla. Nechala jsem vychladnout.
-
Těsto zpracovala pekárna, pak jsem ho rozdělila na dva díly a každý vyválela na obdélník, který jsem rozdělila na 6 dílků.
-
Na každý dílek jsem do jedné strany dala vanilkový pudink (asi tak 1 vrchovatější kávovou lžičku, rozetřela, položila ovoce a druhou stranou přikryla. Je možné tu vrchní stranu taštičky ještě před překládáním prořezat a vzniknou mřížky.
-
Kraje taštiček jsem pořádně utěsnila a dala na plech s pečicím papírem dokynout.
-
Taštičky jsem potřela rozšlehaným vejcem.
-
Předehřála jsem troubu na 180°C a pekla do zlatova. Po vychladnutí pocukrujeme.
Kuchař: znamenivah