
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 500 g polohrubé mouky
- 100 g cukru moučka
- 1 hera
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 8 lžic mléka
- 50 g droždí
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- Nádivka:
- 250 ml mléka
- 1-2 pudinkových prášků (pudink si zvolte podle své chuti, já upřednostňuji vanilkový)
- 150 g vlašských ořechů (mletých)
Postup přípravy receptu
-
Z droždí, mléka a cukru vypracujeme kvásek.
-
Přidáme mouku, vejce, nastrouhanou heru, špetku soli a necháme zhruba hodinu vykynout.
-
Nádivku připravíme tak, že uvaříme pudink, poté ho mícháme do vychladnutí.
-
Do krému přimícháme namleté ořechy.
-
Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 kusy.
-
Každý vyválíme a vykrojíme na 8 trojúhelníků.
-
Každý potřeme ořechovou nádivkou a zabalíme do rohlíčku.
-
Kynuté rohlíčky s ořechovou nádivkou dáme na plech a pečeme dozlatova.
Upečené rohlíčky posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.
Kuchařka: AtDee