Kynuté perníkové bochánky s čokoládou

43
- reklama -

Suroviny

1/2 kg polohrubé mouky
3 vejce
10 dkg cukru
10 dkg sádla
1 droždí
1/4 l mléka
1 lžíce koření do perníků
1 hrst strouhaného perníku
špetka soli
čokoláda
moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme se solí, kořením do perníku, strouhaným perníkem, přidáme 2 vejce a sádlo.


    Zobrazit celý recept

  2. Uděláme si kvásek = do vlažného mléka dáme cukr a droždí a počkáme až kvásek vzejde(pro začátečníky – až kvásek jakoby nabyde). Kvásek přidáme do mouky a vařečkou vše pořádně propracujeme.

  3. Vznikne nelepivé vláčné těsto. Pokud je těsto řídké, přisypeme trochu mouky. Těsto necháme vykynout.

  4. Z vykynutého těsta lžičkou odkrajujeme kousky, které prsty roztáhneme, doprostřed dáme trochu čokolády a zabalíme.

  5. Dáme na plech s pečicím papírem. Bochánky před pečením potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě.

  6. Ještě horké sypeme moučkovým cukrem.

Poznámka od kuchařky

Recept je uchovaný po kamarádčině prababičce a původně se dělaly bochánky suché, bez čokolády.