- reklama -
Suroviny
- 130 g vody
- 20 g měkkého sádla (oleje)
- 70 g nivy
- 270-280 g hladké mouky
- 1-2 velké špetky pepře
- necelá rovná lžička soli
- 7 g čerstvého droždí
Postup přípravy receptu
-
Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin (sýr nastrouhaný) a uhněteme těsto, které necháme asi 40 minut kynout.
-
Těsto rozválíme na nevelký plát, rádýlkem nakrájíme tyčky, které můžeme při přenášení na plech zkroutit.
-
Než se nahřeje trouba, tyčky na plechu vykynou a můžeme je dát upéct- dorůžova, dokřupava (200 °C/13-15 mniut).
Poznámka od kuchařky
Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz
Kuchařka: cathleen