Kynuté nivové tyčky

59
- reklama -

Suroviny

130 g vody
20 g měkkého sádla (oleje)
70 g nivy
270-280 g hladké mouky
1-2 velké špetky pepře
necelá rovná lžička soli
7 g čerstvého droždí

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin (sýr nastrouhaný) a uhněteme těsto, které necháme asi 40 minut kynout.


    Zobrazit celý recept

  2. Těsto rozválíme na nevelký plát, rádýlkem nakrájíme tyčky, které můžeme při přenášení na plech zkroutit.

  3. Než se nahřeje trouba, tyčky na plechu vykynou a můžeme je dát upéct- dorůžova, dokřupava (200 °C/13-15 mniut).

Poznámka od kuchařky

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz