Kynuté lívanečky s jablky

83
- reklama -

Suroviny
25ks

2 hrnky mléka
1,25 hrnku polohrubé mouky
2 lžíce krupicového cukru
1 kostka droždí (42g)
8 lžíc vody
1 vejce
špetka soli
4 jablka
skořice
Pribináček (vanilkový)

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozdrobíme do části vlažného oslazeného mléka. Zasypeme lžíci mouky a necháme vzejít kvásek.

  2. Ve zbývajícím mléce rozšleháme vejce a postupně smícháme mouku se špetkou soli. Přilijeme kvásek a na teplém místě necháme těsto vykynout.

  3. Po vykynutí je naběračkou naléváme na dobře rozehřátý, tukem vymazaný lívanečník.

  4. Jablka: oloupáme a nakrájíme na tenké plátky, zalijeme vodou, posypeme skořicí a přidáme cukr dle chuti. Na mírném ohni dusíme doměkka. Lívanečky poklademe jablky, dáme kopeček pribináčka a jemně posypeme skořicí.

  5. Dobrou chuť 🙂