
- reklama -
Suroviny
25ks
- 2 hrnky mléka
- 1,25 hrnku polohrubé mouky
- 2 lžíce krupicového cukru
- 1 kostka droždí (42g)
- 8 lžíc vody
- 1 vejce
- špetka soli
- 4 jablka
- skořice
- Pribináček (vanilkový)
Postup přípravy receptu
-
Droždí rozdrobíme do části vlažného oslazeného mléka. Zasypeme lžíci mouky a necháme vzejít kvásek.
-
Ve zbývajícím mléce rozšleháme vejce a postupně smícháme mouku se špetkou soli. Přilijeme kvásek a na teplém místě necháme těsto vykynout.
-
Po vykynutí je naběračkou naléváme na dobře rozehřátý, tukem vymazaný lívanečník.
-
Jablka: oloupáme a nakrájíme na tenké plátky, zalijeme vodou, posypeme skořicí a přidáme cukr dle chuti. Na mírném ohni dusíme doměkka. Lívanečky poklademe jablky, dáme kopeček pribináčka a jemně posypeme skořicí.
-
Dobrou chuť 🙂
Kuchařka: Semy.cz









