
Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 300 ml mléka
- 1 kostka droždí
- 1/2 lžičky cukru
- sůl cca lžička .
- olej na smažení
- tvrdý sýr (já použila goudu 48%)
- 2 stroužky česneku
- kečup
Postup přípravy receptu
-
Mléko ohřejeme tak, aby se v něm dal udržet prst, přidáme cukr.
Nadrobíme do něj kvasnice, necháme pár minut odpočinout a vzejít (cca 5-10 min). -
Mezitím do hluboké mísy dáme přes síto prosátou mouku se solí, promícháme.
-
Vlijeme kvásek a zpracujeme těsto. Dle potřeby můžeme ještě přidat mouku.
Zpracované těsto přikryjeme utěrkou a necháme kynout (cca 45 min.).
Posypeme vál moukou. -
Po vykynutí uděláme malé bochánky a ručně vypracujeme tenké placky.
Ty osmažíme v oleji do zlaté barvy (cca 2 minuty z každé strany). -
Podáváme s kečupem smíchaným s česnekem a posypeme strouhaným sýrem.
Z této dávky jsem udělala cca 7 langošů.
Samozřejmě ale záleží na velikosti.
Poznámka od kuchařky
Když zbyde těsto, tak ho nechám v misce, kterou přikryju (sáčkem apod.) a v pohodě těsto použiju i druhý den.