Kynuté langoše se sýrem

58
- reklama -

Suroviny

500 g hladké mouky
300 ml mléka
1 kostka droždí
1/2 lžičky cukru
sůl cca lžička .
olej na smažení
tvrdý sýr (já použila goudu 48%)
2 stroužky česneku
kečup

Postup přípravy receptu

  1. Mléko ohřejeme tak, aby se v něm dal udržet prst, přidáme cukr.
    Nadrobíme do něj kvasnice, necháme pár minut odpočinout a vzejít (cca 5-10 min).

  2. Mezitím do hluboké mísy dáme přes síto prosátou mouku se solí, promícháme.

  3. Vlijeme kvásek a zpracujeme těsto. Dle potřeby můžeme ještě přidat mouku.
    Zpracované těsto přikryjeme utěrkou a necháme kynout (cca 45 min.).
    Posypeme vál moukou.

  4. Po vykynutí uděláme malé bochánky a ručně vypracujeme tenké placky.
    Ty osmažíme v oleji do zlaté barvy (cca 2 minuty z každé strany).

  5. Podáváme s kečupem smíchaným s česnekem a posypeme strouhaným sýrem.

    Z této dávky jsem udělala cca 7 langošů.
    Samozřejmě ale záleží na velikosti.

Poznámka od kuchařky

Když zbyde těsto, tak ho nechám v misce, kterou přikryju (sáčkem apod.) a v pohodě těsto použiju i druhý den.