Kynuté knedlíky se sladkou náplní

47
- reklama -

Suroviny
zhruba 20 kusů – dle velikosti

380 – 390 ml mléka
1 vejce
700 g hrubé mouky
2 špetky soli
20 g cukru
21 g čerstvého droždí (tj.1/2 kostky – rozdrobíme nahoru na mouku)
Náplň a na posypání:
tvrdý tvaroh
Granko
cukr moučka
máslo (na přelití)

Postup přípravy receptu

  1. Do nádoby domácí pekárny vložíme vše ve známém pořadí- nejprve tekuté a pak sypké ingredience a zapneme program Těsto.


    Zobrazit celý recept

  2. Sůl zamíchám do mouky a na mouku dávám cukr a rozdrobím droždí. Po hnětení necháme kynout, ale ještě před ukončením programu musíme těsto vyndat, protože by nám uteklo :-).

  3. Rozdělíme na díly a libovolně plníme – marmeládou, rumovými pralinkami, nutelou, kouskem banánu s čokoládou, nebo čerstvým ovocem.

  4. Do většího kastrólu dáme vodu a úplně rozevřený pařáček na knedlíky, ten potřeme olejem.

  5. Vykynuté knedlíky na něho naskládáme a necháme větší mezery, voda musí vařit, dáme pokličku a vaříme v páře podle velikosti 8 – 10 minut.

  6. Pak po odklopení knedlíky ihned propícháme špejlí a vytáhneme.

  7. Doplníme vodu a pokračujeme.

  8. Taky se dá na větší kastról natáhnout a ovázat pláténko a vařit na něm. Musíme přiklopit dalším o stejném průměru. A kontrolujeme vodu, musíme dolévat aby se nám nevyvařila.

  9. Hotové knedlíky sypeme na talíři strouhaným tvrdým tvarohem, Grankem, cukrem a rozpuštěným máslem.

  10. Bez starostí můžou být majitelé parního hrnce 🙂

Poznámka od kuchařky

V průběhu vaření pokličku nezvedáme a Mirča v komentářích správně radí, že knedlíků najednou nevaříme moc a necháváme větší mezery.

Kdo nemá domácí pekárnu, zadělá těsto běžným postupem, postup je zde:

http://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyrob…