
- reklama -
Suroviny
4-5 porcí
- 500 g hladké mouky
- 500 g hrubé mouky
- droždí (půl kostky)
- špetka soli
- 450 ml vlažné vody
- 2 lžičky cukru
- 1 vejce
- ovoce čerstvé zavařené nebo mražené
Postup přípravy receptu
-
Do vlažné vody dáme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.
-
Mouky prosijeme, přidáme vejce, špetku soli a kvásek.
-
Nejlépe ručně vypracujeme těsto, které necháme aspoň půl hodiny kynout na teplejším místě.
-
Po vykynutí si ho rozdělíme na přibližně stejné kousky, do kterých balíme ovoce.
-
Knedlíky si ještě necháme chvíli vykynout a dáme vařit do vroucí vody 10-12 minut.
-
Po vyjmutí z vody je propíchneme vidličkou.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: -kniha Ochutnejte Českou republiku
Kuchařka: verunka.jaskova