
- reklama -
Suroviny
8 porcí
- 1 kg polohrubé mouky
- 1 sáček instatního droždí (kvásek)
- lžička soli
- Voda dle potřeby
Postup přípravy receptu
-
Do velké nádoby vsypeme mouku a promícháme se solí, poté přidáme droždí a opět promícháme. Přiléváme vodu dle potřeby tak, abychom vypracovaly tuhé těsto.
Těsto zaprášíme moukou, přendáme do hluboké mísy a dáme na teplé místo na hodinu kynout.
-
Po hodině těsto vyjmeme, lehce propracujeme a rozdělíme na 4 části. Vyválíme válečky a 20 až 25 minut vaříme ve vroucí vodě.
-
Po uvaření nakrájíme na plátky nití.
Poznámka od kuchařky
Vody dávám asi 750 ml, ale je to jen přibližný odhad, vodu neodměřuji.
Pokud se vám zdá, že knedlíky budou příliš velké, rozdělte je na polovinu a znovu vytvarujte ovalný tvar 🙂
Kuchařka: Maja03