Kynuté knedliky

54
- reklama -

Suroviny
zavisí na velikosti knedlíků

3 hrnky polohrubé mouky
1 droždí
1-2 hrnky mléka
1 lžička cukru
1 vejce
sůl
moučkový cukr
tvaroh
smetana
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Do vlažného mléka přidáme lžičku cukru, rozdrobíme droždí, posypeme troškou hladké mouky a utvoříme kvásek. Mouku, sůl a vejce smícháme s kváskem a vypracujeme těsto, necháme vykynout na teplém místě.


    Zobrazit celý recept

  2. Z těsta tvoříme knedlíky, které plníme bud ovocem nebo zavařeninou. Vaříme ve vroucí vodě pod pokličkou asi 5 minut, záleží na velikosti knedlíků.

  3. Po vyjmutí knedlíky propíchneme vidličkou, aby z nich vyšla pára. Posypeme strouhaným tvarohem, cukrem a polijeme smetanou nebo rozehřátým máslem.

Poznámka od kuchařky

JÁsi na ně dávám granko