
- reklama -
Suroviny
- 500 g polohrubé mouky
- 80 g cukru
- mléko podle potřeby
- 1 kostka droždí
- 1 žloutek
- 130 g hery
- sůl
- ovoce podle chuti
- skořicový cukr
- moučkový cukr na posypání
- sádlo na vymaštění plechu a pomazání buchet
Postup přípravy receptu
-
Z mléka, droždí a cukru udělejte kvásek a nechte vykynout. Do mísy prosejeme mouku, osolíme, přidáme rozpuštěnou heru, žloutek a kvásek. Zaděláme hladké těsto a necháme asi 2 hodinky vykynout.
-
Na vále ho rozdělte na 20 dílků, ze kterých uděláme bochánky. Necháme asi 10 minut kynout. Z bochánků uděláme placky na které klademe ovoce, posypeme skořicovým cukrem a důkladně vytvarujeme buchtu.
-
Klademe na sádlem vymazaný plech vedle sebe, boky buchet mažeme sádlem, lépe se po upečení oddělují od sebe. Takto připravené buchty necháme ještě chvilku vykynout.
-
Pak pomažeme sádlem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C na 25 minut. Po upečení necháme chvilku stát a vyklopíme na vál. Po vychladnutí pocukrujeme.
Kuchařka: kucerova45