Kynuté buchty plněné marmeládou

255
- reklama -

Suroviny

200 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
250 ml mléka
25 g droždí
1 lžička cukru
1 vejce
50 g rozpuštěného másla
špetka soli
olej
marmeláda – rybízová

Postup přípravy receptu

  1. Ve vlažném a oslazeném mléce necháme vzejít kvasnice. Vykynutý kvásek vlejeme do mísy s moukou, solí, rozpuštěným máslem a vejcem. Vypracujeme těsto, které se nelepí na stěny mísy a necháme na teplém místě vykynout.


    Zobrazit celý recept

  2. Asi po 20 min. těsto přemícháme a necháme znovu kynout.

  3. Na pomoučeném vále pak těsto rozdělíme asi na 12-15 hromádek (podle toho jak má každý rád velikost buchet), které roztáhneme a doprostřed dáme kopeček marmelády. Opatrně zaděláme a pokládáme na vymazaný pekáč, každou buchtu pomažeme olejem a necháme ještě aspoň 10 min. odpočinout.

  4. Pak pekáč vložíme do vyhřáté trouby a upečeme asi při 220°C asi 20 min

  5. Upečené buchty předěláme na talíř a pocukrujeme.

Poznámka od kuchařky

Vím, že receptů na buchty je tu několik, ale tento recept je můj, resp. mé 86-ti leté babičky.