![Kynuté buchty plněné marmeládou_5ffcb62a1a3c0.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/kynute-buchty-plnene-marmeladou_5ffcb629e3eed.jpeg)
Suroviny
- 200 g hladké mouky
- 200 g polohrubé mouky
- 250 ml mléka
- 25 g droždí
- 1 lžička cukru
- 1 vejce
- 50 g rozpuštěného másla
- špetka soli
- olej
- marmeláda – rybízová
Postup přípravy receptu
-
Ve vlažném a oslazeném mléce necháme vzejít kvasnice. Vykynutý kvásek vlejeme do mísy s moukou, solí, rozpuštěným máslem a vejcem. Vypracujeme těsto, které se nelepí na stěny mísy a necháme na teplém místě vykynout.
-
Asi po 20 min. těsto přemícháme a necháme znovu kynout.
-
Na pomoučeném vále pak těsto rozdělíme asi na 12-15 hromádek (podle toho jak má každý rád velikost buchet), které roztáhneme a doprostřed dáme kopeček marmelády. Opatrně zaděláme a pokládáme na vymazaný pekáč, každou buchtu pomažeme olejem a necháme ještě aspoň 10 min. odpočinout.
-
Pak pekáč vložíme do vyhřáté trouby a upečeme asi při 220°C asi 20 min
-
Upečené buchty předěláme na talíř a pocukrujeme.
Poznámka od kuchařky
Vím, že receptů na buchty je tu několik, ale tento recept je můj, resp. mé 86-ti leté babičky.