Kynuté bramborové houstičky

88
- reklama -

Suroviny
12 porcí

Těsto:
1 lžička krupicového cukru
400 g hladké mouky
20 g čerstvého droždí
1 vejce + na potření
100 ml oleje
200 g uvařených a oloupaných brambor
sůl
Na posypání:
sezamové semínko
kmín
mořská hlubozrnná sůl

Postup přípravy receptu

  1. V míse promícháme 100 ml vlažné vody s cukrem, lžičkou hladké mouky a droždím. Necháme vzejít kvásek.


    Zobrazit celý recept

  2. Do větší mísy prosejeme zbylou mouku. Přidáme vejce, olej, nastrouhané brambory, sůl a nakonec kvásek. Vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout zhruba hodinu.

  3. Nakynuté těsto rozdělíme na dvanáct dílů, ze kterých vytvarujeme bochánky. Navrchu je lehce nařízneme do mřížky. Předáme je na plech s pečící fólií. Potřeme je rozšlehaným vejcem. A posypeme sezamem, solí a kmínem.

  4. Pečeme je ve vyhřáté troubě při 200°C zhruba 20 minut.

Poznámka od kuchařky

Kdyby se vám zdálo těsto moc lepivé, můžete přisypat trochu hladké mouky. I vál si pomoučíme.