
Suroviny
13 bochánků á 75 g
- TĚSTO:
- 500 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 75 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 42 g droždí
- špetka soli
- 1 vejce
- 75 g másla
- ———-
- DROBENKA: (není nutná)
- 60 g mouky
- 30 g cukru moučky
- 1 vanilkový cukr
- 30 g másla
- KRÉM:
- 50 g ztuženého tuku
- 50 g másla
- 300 g Nutella nebo Nugeta dle chuti
Postup přípravy receptu
-
Z trošky mléka, droždí, lžíce cukru a lžíce mouky zaděláme kvásek a necháme ho vzejít. Do osolené, proseté mouky dáme kvásek a necháme ho nasáknout do mouky. Přidáme zbytek cukru, vejce a nakonec rozehřáté máslo ve zbylém mléce.
-
Propracujeme těsto a necháme ho na teplém místě vykynout.
-
Z vykynutého těsta děláme bochánky, pokládáme je na pečící papír, posypeme drobenkou a necháme ještě 15 minut kynout na plechu. Pak vložíme do předehřáté trouby na 180C a pečeme cca 15 minut. Necháme vychladnout.
-
Podélně bochánek rozkrojíme a potřeme krémem. Můžeme dozdobit čokoládou nebo bochánky posypeme cukrem moučkou.
-
DROBENKA: Všechny sypké ingredience smícháme a přilijeme rozehřáté máslo. Prsty vytvoříme drobenku.
-
KRÉM: Změklé tuky vyšleháme a přidáme nugetu, nutellu nebo obyčejnou kakaovou pomazánku dle chuti. Nešetřete.