Kynuté bochánky s drobenkou a krémem

71
- reklama -

Suroviny
13 bochánků á 75 g

TĚSTO:
500 g hladké mouky
250 ml mléka
75 g cukru
1 vanilkový cukr
42 g droždí
špetka soli
1 vejce
75 g másla
———-
DROBENKA: (není nutná)
60 g mouky
30 g cukru moučky
1 vanilkový cukr
30 g másla
KRÉM:
50 g ztuženého tuku
50 g másla
300 g Nutella nebo Nugeta dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Z trošky mléka, droždí, lžíce cukru a lžíce mouky zaděláme kvásek a necháme ho vzejít. Do osolené, proseté mouky dáme kvásek a necháme ho nasáknout do mouky. Přidáme zbytek cukru, vejce a nakonec rozehřáté máslo ve zbylém mléce.


    Zobrazit celý recept

  2. Propracujeme těsto a necháme ho na teplém místě vykynout.

  3. Z vykynutého těsta děláme bochánky, pokládáme je na pečící papír, posypeme drobenkou a necháme ještě 15 minut kynout na plechu. Pak vložíme do předehřáté trouby na 180C a pečeme cca 15 minut. Necháme vychladnout.

  4. Podélně bochánek rozkrojíme a potřeme krémem. Můžeme dozdobit čokoládou nebo bochánky posypeme cukrem moučkou.

  5. DROBENKA: Všechny sypké ingredience smícháme a přilijeme rozehřáté máslo. Prsty vytvoříme drobenku.

  6. KRÉM: Změklé tuky vyšleháme a přidáme nugetu, nutellu nebo obyčejnou kakaovou pomazánku dle chuti. Nešetřete.