
Suroviny
- 250 g polohrubé mouky
- špetka soli
- 125 ml mléka
- 1/2 kostky droždí
- 75 g másla
- 50 g práškového cukru
- 2 vejce (žloutky)
- 1 bal. vanilkového cukru
- na náplň:
- 2 hrsti mletých ořechů
- asi 10 rozemletých piškotů
- cukr dle chuti
- (2 bílky)
- rum podle chuti
Postup přípravy receptu
-
Zaděláme těsto v pekárně, nejprve tekuté suroviny, nakonec mouka. Jde zadělat i ručně
-
Uděláte si kvásek a po vykynutí kvásku přidáte ostatní suroviny a zaděláte těsto, které necháte na teplém místě kynout.
-
Po vykynutí těsta si vyválíme plát, který potřeme náplní. Můžeme použít různé náplně.
-
Pak těsto i s náplní smotáme do rolády. Mezitím si vymažeme a vysypeme formu na bábovku a tuto roládu vložíme do formy, hezky kolem dokola.
-
Dáme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C, ale záleží na vaší troubě, jak vám peče. Hotovou bábovku po upečení potřeme rozpuštěným máslem s rumem a pocukrujeme.
Poznámka od kuchařky
Tento návod na pečení kynuté bábovky jsem viděla na německé televizi, kde kuchař ukazoval různé finty s pečením a vařením. Tak jsem vyzkoušela a moc se mi to líbí.









