Květákový salát s vejci

39
- reklama -

Suroviny
3-4 porce

1 květák
2-4 vejce podle porcí
15 cherry rajčátek
1 jarní cibulku
3 lžíce majonézy
sůl
polovinu citronu
čerstvě mletý pepř
2 hrsti salátového mixu
volitelné- tvrdý sýr dle chuti nebo šunka

Postup přípravy receptu

  1. Květák nejprve namočíme do studené vody, aby se vyplavil případný hmyz. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Do většího hrnce dáme vařit osolenou vodu..


    Zobrazit celý recept

  2. Okapaný květák rozebereme na růžičky a vložíme do vroucí vody. Vaříme 3 minuty, scedíme a ihned dáme do ledové vody, aby se zastavil var a květák příliš nezměkl. Zatím do misky nakrájíme rajčátka a bílou část cibulky.. Květák posekáme na drobné kousky a přidáme do misky, Opepříme, vmícháme majonézu, zakápneme citronem, opepříme a podle chuti dosolíme.

  3. Pokud salát podáváme k masu pečenému nebo grilovanému stačí již jen promíchat, přendat na listy salátu, nazávěr přidal osminky vajec a nasekanou nať cibulky. Pokud podáváme salát samostatně, můžeme vmíchat ještě najemno nakrájený sýr, šunku nebo obojí a nakonec přidáme vejce. Necháme krátce vychladit a podáváme s opečeným toastem.