
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g květáku
- 1 sterilovaná kapie
- 250 g kukuřice
- Zálivka:
- 250 ml jogurtu
- 100 ml kysané smetany
- 1 lžíce sekaného kopru
- 1 stroužek česneku
- pepř
- špetka cukru
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce nálevu z kapie
Postup přípravy receptu
-
Karfiol rozoberieme na ružičky a 10 min v troche vody (alebo nad parou) povaríme. Scedíme, necháme vychladnúť.
-
K ružičkám karfiolu pridáme kukuricu a na maličké kocôčky nakrájanú kapiu.
-
Všetky prísady na nálev dobre premiešame a prilejeme k zelenine.
Premiešame a necháme vychladiť.
Kuchařka: tejaja