Květákový pilaf

58
- reklama -

Suroviny
4 porce

400 g nastrouhaného květáku
1 lžíce přepuštěného másla nebo oleje
1 šalotka
1 lžička mleté kurkumy
1 stroužek česneku
1 lžíce citronové šťávy
1 hrst petržele
sůl
čerstvě namletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi rozehřejte přepuštěné máslo a osmahněte na něm nadrobno nasekanou cibuli.

  2. Do pánve přidejte nastrouhaný květák, kurkumu a utřený stroužek česneku. Opékejte 5–7 minut, odstavte, dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Nakonec přimíchejte nasekanou petrželku a podávejte.

  3. Pilaf podávejte samostatně například s grilovanou zeleninou nebo jako přílohu k masu nebo curry.

Poznámka od kuchařky

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině „Vaříme s Jirkou“ (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/