Květákový nákyp trochu jinak

54
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 květák
4 vejce
1 šlehačka
sůl
pepř
muškátový květ
kousek másla
strouhanka na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Květak rozděláme na menší kousky, povaříme ( ne úplně naměkko )


    Zobrazit celý recept

  2. Vymažeme zapékací mísu a nakrájíme do ní předvařený květák.

  3. Rozšleháme vejce, do kterých přidáme šlehačku, ještě prošleháme, přidáme sůl, pepř a muškátový květ a touto směsí zalijeme květák.

  4. Navrch poklademe ještě hoblinky másla, posypeme jemně strohankou a dáme péct. Já peču na horkovzduch 160 st. asi 30 minut (záleží na troubě).

    Je hotový, když nabyde a zezlátne.

Poznámka od kuchařky

Příloha vařené brambory a zeleninový salát