- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 květák
- 4 vejce
- 1 šlehačka
- sůl
- pepř
- muškátový květ
- kousek másla
- strouhanka na posypání
Postup přípravy receptu
-
Květak rozděláme na menší kousky, povaříme ( ne úplně naměkko )
-
Vymažeme zapékací mísu a nakrájíme do ní předvařený květák.
-
Rozšleháme vejce, do kterých přidáme šlehačku, ještě prošleháme, přidáme sůl, pepř a muškátový květ a touto směsí zalijeme květák.
-
Navrch poklademe ještě hoblinky másla, posypeme jemně strohankou a dáme péct. Já peču na horkovzduch 160 st. asi 30 minut (záleží na troubě).
Je hotový, když nabyde a zezlátne.
Poznámka od kuchařky
Příloha vařené brambory a zeleninový salát
Kuchařka: Irrena