
- reklama -
Suroviny
- 1 větší květák
- 8 větších brambor
- 1 lžička drceného kmínu
- drcený černý pepř
- sůl
- Bešamel:
- 300 ml smetany ke šlehání
- 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
- 1 vejce
- 2 trojúhelníčky taveného sýra
- máslo
- olivový olej
- vegeta
- špetka muškátového oříšku
- špetka římského kmínu
Postup přípravy receptu
-
Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka. Květák vložíme do slané vody a vaříme 5 minut. Necháme vychladnout.
-
Mezitím připravíme bešamel. Z másla, trochy oliv.oleje a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme tavené sýry, smetanu ke šlehání a vejce. Prohřejeme do zhoustnutí (kašovitá hmota). Přidáme vegetu a koření.
-
Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na větší kostičky, květák na kousky. Vše dáme do zapékací mísy, přidáme kmín, sůl a pepř. Zalijeme bešamelem, promícháme a uhladíme.
-
Zapékáme cca 45 minut při 200 °C.
Kuchařka: aisha