
- reklama -
Suroviny
- 1 střední květák
- 1 l zeleninového vývaru
- 150 ml smetany
- 1 malá cuketa
- 1 rohlík
- 2 stroužky česneku
- olej
- 1 feferonka ( nemusí být )
- sůl
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
Zeleninový vývar přivedeme k varu a vložíme omytý květák, rozebraný na růžičky.
-
Vaříme doměkka. Necháme mírně zchladnout, přidáme smetanu a rozmixujeme na hladký krém a je-li třeba, dochutíme solí.
-
Cuketku nakrájíme na drobné kostičky a orestujeme na trošce oleje.
-
Vybereme je z pánve, přidáme olej, vložíme oloupané stroužky česneku, chvíli opékáme, vyjmeme je z pánve a vložíme do ní rohlík pokrájený také na drobné kostičky.
-
Opečeme dozlatova.
-
Polévku nalijeme do talířů /misek/, rozdělíme cuketku, krutonky, jemná kolečka feferonky /nemusí být/ a ozdobíme petrželkou.
Kuchařka: maris









