Květákový krém s restovanou cuketkou a česnekovými krutonky

93
- reklama -

Suroviny

1 střední květák
1 l zeleninového vývaru
150 ml smetany
1 malá cuketa
1 rohlík
2 stroužky česneku
olej
1 feferonka ( nemusí být )
sůl
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninový vývar přivedeme k varu a vložíme omytý květák, rozebraný na růžičky.

  2. Vaříme doměkka. Necháme mírně zchladnout, přidáme smetanu a rozmixujeme na hladký krém a je-li třeba, dochutíme solí.

  3. Cuketku nakrájíme na drobné kostičky a orestujeme na trošce oleje.

  4. Vybereme je z pánve, přidáme olej, vložíme oloupané stroužky česneku, chvíli opékáme, vyjmeme je z pánve a vložíme do ní rohlík pokrájený také na drobné kostičky.

  5. Opečeme dozlatova.

  6. Polévku nalijeme do talířů /misek/, rozdělíme cuketku, krutonky, jemná kolečka feferonky /nemusí být/ a ozdobíme petrželkou.