![Květákový krém s petrželkovou smetanou_5ff7eb5844c0a.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/kvetakovy-krem-s-petrzelkovou-smetanou_5ff7eb5837f33.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 1 lžíce másla
- 1-2 lžíce hladké mouky
- 200 ml mléka
- 350 ml drůbežího bujónu nebo vývaru
- Špetka muškátového oříšku
- 1-2 stroužky česneku
- 200 g květáku
- Sůl
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce nasekané petrželky
Postup přípravy receptu
-
Máslo rozpustíme v kastrůlku, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku.
-
Zalijeme mlékem a vývarem, přidáme na růžičky rozebraný květák, lehce osolíme, přidáme muškátový oříšek a rozdrcený česnek, vaříme do změknutí.
-
Mezitím v hmoždíři rozetřeme petrželku se špetkou soli a promícháme se zakysanou smetanou.
-
Z polévky odebereme pár růžiček květáku a polévku rozmixujeme dohladka. Vrátíme květák.
-
Servírujeme s petrželovou smetanou.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz
Kuchařka: Vareniste.cz