
- reklama -
Suroviny
10 porcí
- květák
- 6 brambor
- cibule
- ghí
- kelímek smetany 33%
- 2 l květákového vývaru
- muškátový oříšek
- drcený kmín
- parmezán a bylinky k podávání
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Nejprve uvaříme květák v osolené vodě.
Cibuli a brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na větší kostky.
Když je květák měkký, slijeme vodu a dáme stranou (budeme ji ještě potřebovat). -
V hrnci necháme rozpustit ghí, cibuli a brambory orestujeme, osolíme, okmínujeme a zalijeme vývarem z květáku. Vaříme do změknutí asi 20 minut.
-
Po uvaření polévku rozmixujeme do hladka, vlijeme smetanu, nastrouháme muškátový oříšek a ještě chvíli prohřejeme.
Servírujeme s bylinkami a parmezánem.
Kuchařka: kafu.p