Květákový krém

87
- reklama -

Suroviny
10 porcí

květák
6 brambor
cibule
ghí
kelímek smetany 33%
2 l květákového vývaru
muškátový oříšek
drcený kmín
parmezán a bylinky k podávání
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uvaříme květák v osolené vodě.
    Cibuli a brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na větší kostky.
    Když je květák měkký, slijeme vodu a dáme stranou (budeme ji ještě potřebovat).

  2. V hrnci necháme rozpustit ghí, cibuli a brambory orestujeme, osolíme, okmínujeme a zalijeme vývarem z květáku. Vaříme do změknutí asi 20 minut.

  3. Po uvaření polévku rozmixujeme do hladka, vlijeme smetanu, nastrouháme muškátový oříšek a ještě chvíli prohřejeme.
    Servírujeme s bylinkami a parmezánem.