
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 400 g květáku
- 200 g moravské slaniny (nebo anglické, Váhalovy…)
- 80 g mrkve
- 2 rovné lžíce hrubé mouky
- 1 větší vejce
- cca 800 ml vývaru
- sůl
- mletý pepř
- muškátový květ – špetka
Postup přípravy receptu
-
Slaninu pokrájíme na malé kostičky nebo nudličky, které osmažíme buď nasucho nebo na lžičce másla (dle tučnosti slaniny). Po osmažení odebereme polovinu slaniny na dozdobení a do hrnce přisypeme hrubou mouku, kterou necháme na výpeku krátce osmažit.
-
Poté přisypeme na kolečka pokrájenou mrkev, pokrájený květák a přilijeme vývar. Dochutíme špetkou muškátového květu, solí a pepřem, přivedeme k varu a vaříme do změknutí květáku.
-
Nakonec do polévky vmícháme rozšlehané vejce, krátce provaříme a můžeme podávat.
-
Podáváme se slaninou, kterou jsme si na začátku odebrali stranou a dozdobit můžeme ještě petrželkou nebo pažitkou dle chuti.
Kuchař: recepty73