
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1/2 květáku
- 1 vajíčko
- 80 g Eidam
- velká hrst rýže
- pepř
- sůl
- majoránka
- koření dle vlastní chuti
Postup přípravy receptu
-
Květák rozkrájíme na malé kostičky a dáme na 9 minut do mikrovlnky.
-
Cihlu nastrouhejte.
-
Uvařený květák vidličkou promačkáme a přidáme vejce, rýži, koření a eidam. Promícháme.
-
Dáme do zapékací mísy, kterou jsme si vyložili pečícím papírem a hezky uhladíme.
Nahoru můžeme dá ještě plátky sýra. -
Pečeme v předehřáté troubě cca 20-30min.
Poznámka od kuchařky
Původní verze receptu byla bez rýže. Autorka použila místo eidamu mozzarellu a parmezán, jenže ten jsem neměla doma, tak jsem použila eidam a bylo to výborné. 🙂
Odkaz na původní recept:
Kuchařka: Moncaxxx