Květákovo – houbové ragú

67
- reklama -

Suroviny

150 g květáku
1 střední červená cibule
50 g (krémových) žampionů
1 lžíce oleje
1 lžíce zakysané smetany
1 lžička dijonské hořčice
1/2 lžičky drceného římského kmínu
Snítka rozmarýnu
Sůl
Vývar na podlití (kuřecí)

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozehřejeme olej. Cibuli nakrájíme nahrubo a vložíme na pánev. Necháme zesklovatět.


    Zobrazit celý recept

  2. Zatím nakrájíme houby na větší kusy, přidáme na pánev spolu s drceným římským kmínem. Lehce posolíme.

  3. Přidáme na drobné růžičky rozebraný květák, nasekaný rozmarýn, podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka.

  4. Odstavíme z plotny a vmícháme smetanu s hořčicí. Případně dosolíme.

Poznámka od kuchařky

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz