Květákovo-fazolková polévka

59
- reklama -

Suroviny

1 květák
300 g čerstvých nebo zmrazených fazolek
3 mrkve
3 jarní cibulky
zeleninový vývar
2 lžíce másla
2 žíce hladké mouky
libeček
petrželka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, rozředíme chladným vývarem, rozšleháme a přivedeme k varu.

  2. Vložíme očištěný květák, rozebraný na růžičky, kolečka mrkve, fazolky, bílé části cibulek a vaříme do měkka.

  3. Na závěr dochutíme a posypeme drobně nakrájenou cibulkovou natí, libečkem a petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Použila jsem žlutý květák – pozor -žlutý ne stářím, ale odrůdou,:)) ale chuťově jsem rozdíl necítila.