
- reklama -
Suroviny
- 1 květák
- 300 g čerstvých nebo zmrazených fazolek
- 3 mrkve
- 3 jarní cibulky
- zeleninový vývar
- 2 lžíce másla
- 2 žíce hladké mouky
- libeček
- petrželka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, rozředíme chladným vývarem, rozšleháme a přivedeme k varu.
-
Vložíme očištěný květák, rozebraný na růžičky, kolečka mrkve, fazolky, bílé části cibulek a vaříme do měkka.
-
Na závěr dochutíme a posypeme drobně nakrájenou cibulkovou natí, libečkem a petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Použila jsem žlutý květák – pozor -žlutý ne stářím, ale odrůdou,:)) ale chuťově jsem rozdíl necítila.
Kuchařka: maris