Květákovo-brokolicové karbanátky

63
- reklama -

Suroviny
4 porce

– 70 dkg květáku
– 70 dkg brokolice
– 3 rohlíky
– 2 vejce
– 100 ml mléka
– 2 lžíce hladké mouky
– strouhanka
– sůl
– pepř
– olej
Tatarka:
– 3 dl oleje
– lžíce polotučné hořčice
– cibule nebo pórek
– lžíce octa
– pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Květák a brokolici rozděláme na menší kousky, omyjeme a dáme vařit do vody na 10 minut.

  2. Zatím si nastrouháme rohlíky do mísy a zalejem mlékem, necháme chvíli pracovat aby se mléko nasáklo do rohlíků.

  3. Po vychladnutí uvařeného květáku a brokolice vše nastrouháme na struhadle do mísy, přididáme 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, sůl, pepř a pořádně promícháme a začne nám vznikat směs, kterou můžeme zahustit strouhankou, pokud je stále moc řídká.

  4. Na pánvi si rozehřejeme olej a postupně smažíme karbanátky, když budou hotové, necháme je okapat na ubrousek od přebytečného oleje.

  5. Abychom měli vše domácí, uděláme si k tomu domácí tatarku, je velmi rychlá. Do nádoby si naleju 3 dl oleje, polévkovou lžíci hořčice, lžíci octa a vše ponorným mixérem umícháme dokud z toho nebude majolka. Nakonec přidáme na jemně nakrájenou cibulku a někdo do toho ještě dává okurku ;-). Jako přílohu jsem zvolil bramborovou kaši a dobrý oběd je na světě.

Poznámka od kuchařky

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině „Vaříme s Jirkou“ (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/