
Suroviny
4 porce
- – 70 dkg květáku
- – 70 dkg brokolice
- – 3 rohlíky
- – 2 vejce
- – 100 ml mléka
- – 2 lžíce hladké mouky
- – strouhanka
- – sůl
- – pepř
- – olej
- Tatarka:
- – 3 dl oleje
- – lžíce polotučné hořčice
- – cibule nebo pórek
- – lžíce octa
- – pažitka
Postup přípravy receptu
-
Květák a brokolici rozděláme na menší kousky, omyjeme a dáme vařit do vody na 10 minut.
-
Zatím si nastrouháme rohlíky do mísy a zalejem mlékem, necháme chvíli pracovat aby se mléko nasáklo do rohlíků.
-
Po vychladnutí uvařeného květáku a brokolice vše nastrouháme na struhadle do mísy, přididáme 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, sůl, pepř a pořádně promícháme a začne nám vznikat směs, kterou můžeme zahustit strouhankou, pokud je stále moc řídká.
-
Na pánvi si rozehřejeme olej a postupně smažíme karbanátky, když budou hotové, necháme je okapat na ubrousek od přebytečného oleje.
-
Abychom měli vše domácí, uděláme si k tomu domácí tatarku, je velmi rychlá. Do nádoby si naleju 3 dl oleje, polévkovou lžíci hořčice, lžíci octa a vše ponorným mixérem umícháme dokud z toho nebude majolka. Nakonec přidáme na jemně nakrájenou cibulku a někdo do toho ještě dává okurku ;-). Jako přílohu jsem zvolil bramborovou kaši a dobrý oběd je na světě.
Poznámka od kuchařky
Všechny recepty jsou i na FB ve skupině „Vaříme s Jirkou“ (Cooking with Jirka).