Květákové růžičky zapečené se sýrem a slaninou v mletém masu

73
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g mletého masa
1 vejce
1,5 rohlíku
2 dl mléka na zvlhčení (pokrájeného rohlíku)
2 stroužky česneku
sůl
pepř
majoránka
1 lžíce strouhanky
4 střední růžičky z květáku
8 plátků anglické slaniny
4 plátky sýra ementál
olej

Postup přípravy receptu

  1. Květákové růžičky uvaříme do poloměkka ve slané vodě nebo v páře (ty pak dosolíme po vytažení z páry) a necháme zchladit.

  2. Mleté maso zpracujeme s ostatními ingrediencemi a vytvoříme směs jako na sekanou.

  3. Na květákové růžičky poklademe do kříže asi 2 cm široké 4 pásky nakrájené z plátkového sýra, na ně také do kříže dva plátky anglické slaniny. Viz fotopostup.

  4. Z ochuceného mletého masa oddělíme kousek, vytvarujeme z něho placičku 1 cm vysokou, položíme ji na plech s pečícím papírem. Já ho raději ještě pomocí peroutky trochu omastila olejem.

  5. Na masovou placičku položíme obalený květák a na něj po částech navrstvíme mleté maso v asi centimetrové vrstvě tak, abychom obalili celou květákovou růžičku.

  6. Tak postupujeme u ostatních růžiček.

  7. Před vložením do vyhřáté trouby hotové bochánky trochu omastíme olejem a pečeme, až je maso upečené. Doba záleží na troubě.

  8. Maso ještě pustí šťávu, tak jí bochánky průběžně potíráme.

Poznámka od kuchařky

Inspirovala jsem se na netu, ale tam byl takto obalený celý květák vcelku a pak nakrájený na porce. Já zkusila obalit pouze květákové růžičky a líbí se mně to víc.