
Suroviny
4 porce
- 500 g mletého masa
- 1 vejce
- 1,5 rohlíku
- 2 dl mléka na zvlhčení (pokrájeného rohlíku)
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- majoránka
- 1 lžíce strouhanky
- 4 střední růžičky z květáku
- 8 plátků anglické slaniny
- 4 plátky sýra ementál
- olej
Postup přípravy receptu
-
Květákové růžičky uvaříme do poloměkka ve slané vodě nebo v páře (ty pak dosolíme po vytažení z páry) a necháme zchladit.
-
Mleté maso zpracujeme s ostatními ingrediencemi a vytvoříme směs jako na sekanou.
-
Na květákové růžičky poklademe do kříže asi 2 cm široké 4 pásky nakrájené z plátkového sýra, na ně také do kříže dva plátky anglické slaniny. Viz fotopostup.
-
Z ochuceného mletého masa oddělíme kousek, vytvarujeme z něho placičku 1 cm vysokou, položíme ji na plech s pečícím papírem. Já ho raději ještě pomocí peroutky trochu omastila olejem.
-
Na masovou placičku položíme obalený květák a na něj po částech navrstvíme mleté maso v asi centimetrové vrstvě tak, abychom obalili celou květákovou růžičku.
-
Tak postupujeme u ostatních růžiček.
-
Před vložením do vyhřáté trouby hotové bochánky trochu omastíme olejem a pečeme, až je maso upečené. Doba záleží na troubě.
-
Maso ještě pustí šťávu, tak jí bochánky průběžně potíráme.
Poznámka od kuchařky
Inspirovala jsem se na netu, ale tam byl takto obalený celý květák vcelku a pak nakrájený na porce. Já zkusila obalit pouze květákové růžičky a líbí se mně to víc.









