Květákové růžičky v mletém mase

58
- reklama -

Suroviny
2 porce

300 g mletého masa – míchaného
400 – 500 g květáku – růžičky
1 cibule
olej
sůl a sojová omáčka
kari

Postup přípravy receptu

  1. Na malém množství oleje osmažíme v kastrolu, drobně pokrájenou cibuli dosklovata. Pak přidáme mleté maso, které za častého míchání necháme oddělit a osmažit. Přidáme dle chuti kari koření (cca 2 lžičky), osolíme nebo ochutíme sojovou omáčkou a podlijeme minimálním množstvím vody.


    Zobrazit celý recept

  2. Do mletého masa „posadíme“ růžičky květáku, velké růžičky přepůlíme.

  3. Kastrol zaklopíme, plamen ztlumíme a necháme vše dusit do změknutí květáku na skus.

  4. Podáváme s rýží, bramborem nebo těstovinami.