
Suroviny
- 1 menší květák
- 1 lžička oleje
- 2-3 vejce
- špetka soli
- olej na smažení
- 1/2 malé jemně nakrájené cibule
- 1/2 hrnku mraženého hrášku a mrkví (můžete nahradit čerstvou)
- 2 stroužky drceného česneku
- 5 jarních cibulek
- 3 lžičky sojové omáčky
- 1 lžička teriyaki omáčky
Postup přípravy receptu
-
Květák nakrájejte na malé růžičky. Ty pak postupně rozmixujte na texturu rýže nebo kuskusu.
-
Na pánvičce usmažte osolená vajíčka, odstavte z plamene.
-
Na woku smíchejte olej, cibuli, jarní cibulku, hrášek, mrkev a česnek.
-
Smažte asi 3 minuty, dokud není vše změklé. Pokud používáte mrkev čerstvou, pokrájejte ji na malé kostičky a začněte s ní, pak teprve přidejte další suroviny.
-
Do zeleniny vmíchejte květákovou rýži.
-
Polijte sojovou a teriyaki omáčkou a nechte celou směs osmahnout za občasného míchání.
-
Míchejte asi 10 minut, dokud není květák jemně křupavý zvenku, ale měkký zevnitř.
-
Přidejte do směsi hotová vejce.
Poznámka od kuchařky
Pro zvláště rozmařilé doporučuji zamíchat restované kousky kuřecího nebo krůtího masa, takhle je to velmi jedlá, ale krutá dieta
Zdroj – „čarujeme“ (upraveno)