
- reklama -
Suroviny
- květák
- 2 vejce
- trochu mléka
- 4 lžíce polohrubé mouky na zahuštění
- trochu strouhanky dle potřeby
- pažitka
- muškátový oříšek
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Květák uvaříme v osolené vodě a po vychladnutí rozšťoucháme.
-
Přidáme 2 vejce, trochu mléka, 4 lžíce polohrubé mouky a trochu strouhanky.
-
Na závěr přidáme nakrájenou pažitku a dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Smažíme na oleji.
Poznámka od kuchařky
Ke smažení používám lívanečník, všechny placičky jsou stejně velké a mají pravidelný tvar 🙂
Pokud se placičky rozpadají a nedrží pohromadě přidejde 1 vejce.
Kuchařka: Ivvettaa