
- reklama -
Suroviny
- 1 menší květák
- 100 g mraženého hrášku
- 1/2 plechovky kokosového mléka
- 1 lžíce zelené kari pasty
- 1 střední cibule
- limetková šťáva z 1/2 limetky
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička kurkumy
- kousek zázvoru (cca 3 cm)
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- hrst lněných semínek
Postup přípravy receptu
-
Na oleji si zpěníme cibulku nakrájenou na tenké měsíčky. Přidáme oloupaný a nakrájený zázvor a na tenké plátky nakrájený česnek.
-
Krátce orestujeme, přidáme květák rozebraný na růžičky a lžíci kari pasty.
-
Vše společně zamícháme a zalijeme kokosovým mlékem.
-
Jakmile je květák měkký, dochutíme šťávou z limetky, osolíme a opatrně vmícháme hrášek. Na talíři posypeme lněnými semínky a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Další mé recepty najdete na http://cookingwithsusa.blogspot.cz/
Kuchařka: Susa