
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 300 g květáku
- 2 lžíce hladké mouky
- 5 lžic strouhanky
- 2 jarní cibulky
- 2 lžičky směsi cajunského koření
- 2 vejce
- rostlinný olej
- sůl
- pepř
- 95 g sýra jadel
Postup přípravy receptu
-
Květák, rozebraný na růžice, povaříme v osolené vodě do měkka. Tak 8 minut. Scedíme. Růžice květáku rozmačkáme vidličkou, pokud chcete jemnější hmotu, můžete nasadit robot. Mírně opepříme.
-
Přidáme vejce, nakrájenou jarní cibulku a nastrouhaný sýr jadel. Okořeníme cajunskou směsí a promícháme. Můžeme ještě trochu přisolit, podle chuti.
-
Přisypeme mouku, promícháme, vytvoříme kompaktní hmotu, ze které uděláme placičky. Ty pak obalíme ve strouhance a opečeme v dobré vrstvě oleje, tak asi 5 minut z každé strany.
-
Podáváme s bramborovou kaší, s kouskem másla, zdobené nasekanou jarní cibulkou.
Poznámka od kuchařky
Recept s fotopostupem a VIDEO také na http://www.mojetara.cz/recipe/kvetakove-karbanatky…
Kuchař: mojetara