
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 květák (menší)
- 10 dkg tvrdého sýru
- 10 dkg anglické slaniny
- 1 cibule
- kmín
- kurkuma
- majoránka
- pepř
- sůl
- 1 vejce
- strouhanka
Postup přípravy receptu
-
Květák rozdělíme na menší části.
-
V hrnci uvaříme vodu se solí a květák necháme vařit asi 10 minut do poloměkka.
-
Poté květák necháme vychladit a nastrouháme na hrubém struhadle.
-
Cibuli a anglickou slaninu nakrájíme na drobné kostičky a sýr nastrouháme na jemném struhadle.
-
Květák, cibulku, sýr a anglickou slaninu smícháme dohromady. Přidáme vejce, kmín, majoránku, trošku kurkumy, pepř a sůl.
-
Promícháme a dohustíme strouhankou tak, aby se nám daly tvořit karbanátky.
-
Pečeme na pánvi s olejem nebo můžeme zapéct v troubě na pečícím papíře. Podáváme s vařenými brambory, tatarkou a zeleninou.
Kuchařka: misza