- reklama -
Suroviny
2 porce
- 400 g květáku (případně brokolice)
- 250 g fleků, případně kolínka, vřetena…
- 100 g anglické slaniny nebo Váhalovy, moravské…
- 1 větší cibule
- olej nebo máslo
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř mletý
Postup přípravy receptu
-
Jemně pokrájenou cibuli smažíme na oleji nebo másle dosklovata, přidáme pokrájenou slaninu a drobně nasekaný česnek a ještě krátce smažíme.
-
Poté přidáme na menší kousky pokrájený syrový květák, osolíme, opepříme a pod poklicí zvolna, bez podlití (nebo minimálního) vše společně podusíme, do změknutí květáku na skus.
-
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, scedíme a vmícháme do květákové směsi, případně ještě dosolíme nebo opepříme a můžeme podávat. Podáváme se sterilovanou okurkou nebo řepou, saláty či kompotem dle chuti.
-
Kdo má rád vaječná jídla typu mozeček, může do hotové směsi vmíchat tři rozšlehaná vejce, která nechá za občasného míchání srazit, ale vůbec to není nutné.
Kuchař: recepty73