- reklama -
Suroviny
- 1 menší květák
- 100 g strouhaného sýru (Eidam, Gouda)
- 2 vejce
- 1-2 stroužky utřeného česneku
- jarní cibulka
- 2-3 lžíce strouhanky
- špetka mleté papriky
- sušený libeček
- oregano
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Syrový květák rozmixujeme na kaši. Přidáme vejce, sýr a koření. Zpracujeme a přidáme strouhanku.
-
Hned tvoříme kuličky a ukládáme na plech s pečícím papírem. Pečeme na 200 st., 15-20 minut dozlatova.
-
Podáváme s dipem nebo bez něj. Jsou dobré teplé i studené a neobsahují kromě sýru žádný tuk.
Poznámka od kuchařky
Měla jsem zvadlejší květák, tak jsem ho spotřebovala takhle. Vypracovanou směs zpracujte poměrně rychle. Květák pouští vodu, aby se nemusela přidávat další strouhanka.
Kuchařka: mika59